3 tips för ett lyckat barnkalas

Som mamma och pappa så vill man att ens barn ska få ett lyckat barnkalas. Men hur gör man för att det ska bli så bra det bara kan bli? Och hur mycket pengar ska man lägga egentligen? Vi tipsar om några enkla saker du kan göra för att ditt barns kalas ska bli kul, inte för dyrt och något som man minns. 

Bjud alla

Om ditt barn går i förskolan eller skolan så är det viktigt att alla i klassen blir inbjudna. Att vara ett ensamt barn som inte blir bjuden är inte OK! Använd gärna en gemensam portal om ni har en eller skriv ut lappar och ta med till skolan. Be fröken om hjälp eller lägg i barnens fack eller lådor. 

Det behövs ingen trerätters middag

Barn är barn! De är nöjda med en grillad korv, lite godis och sedan tårta eller glass. Det viktigaste för de små är att ha kul, inte att sitta vid ett bord där den ena maträtten byter av den andra. Satsa på goda korvar, roligt godis och kanske lite frukt. 

Lek, lek & lek

Man kan hyra hoppborg i Stockholm, be en knasig morbror komma och vara clown eller se till att ha vattenspridare igång så barnen kan hoppa och leka. Tre enkla tips som ger barnen ett leende!

Leka är det de vill göra när de är på kalas. Så se till att skapa rätt förutsättningar. Varför inte anordna kalaset i närheten av en stor lekplats med grillmöjligheter till exempel? Då finns allt du behöver inom en armlängds avstånd! 

11 Feb 2022