Lek ute i naturen

Du som är av en äldre generation, uppvuxen på landet, du har med all säkerhet varit utomhus en större del av din barndom. Dagens barn har ju ofta både mobil, surfplatta och annat som tar upp deras tid. Visst kan det vara bra med teknik, men det kan även vara bra att ha skärmfri tid. Du som har barn och bor nära skogen, eller nära en område med natur, ta med dig barnen dit ibland. Bor du mitt i stan, kolla om det finns en naturlekplats nära dig. Att vara ute i naturen, det är bra bra för alla. Det ger friskt luft samt en annan syn på tillvaron.

Njut av skog och mark

Att hitta på en massa skoj i naturen eller skogen är inte fel. Ta med en picknick och ge er ut. Ni kan göra lekar som att hitta mest av olika föremål, som kottar, vissa växter eller annat. Ni kan även göra skattjakt ute. Ett annat sätt att lära sig mer om naturen är att skapa en naturruta. Sätt ett snöre runt ett visst område. Sedan kan ni skriva upp vad för djur, växter och annat som finns där. Sedan besöka denna ruta vid olika tillfällen och årstider för att se vad det är för skillnader.

Försök göra ditt bästa för att locka med dina barn ut. Även om de knorrar över missad tid med plattan, så kommer de att uppskatta det!

24 Jan 2022