Balansplatta ger bra balansträning

Hur har du det med balansen? En del kan stå på ett ben, utan att tappa balansen, medan andra har det väldigt svårt med den. Det kan vara bra att träna upp din balans. Ett bra sätt att göra det på, det är att använda en så kallad balansplatta. På bästaprodukterna.com hittar du de bästa balansplattorna just nu.

Att träna upp din balans är viktigt på grund av många anledningar. Det är dels ett sätt att minimera risken att skadas, eftersom risken för att ramla är mindre om du har en god balans. Sedan gör balansträning även att du får stabilare leder, en bättre hållning samt en godare kroppskontroll. Du får även en förbättrad koordination.

Bra övningar med en balansplatta

Om du köper dig en balansplatta, så finns det en mängd övningar du kan göra med hjälp av den. Här är några förslag:

Knäböj –Detta är en klassisk övning. Du ska då stå med båda fötterna på plattan. Se till att lägga din tyngdpunkt bak på hälen, skjut ut sätet och för armarna framåt och sträck ut dem. Se till att huka så långt du kan. 

Balans på ett ben – stå på brädan med ett ben och håll balansen så länge du kan. Upprepa övningen tre gånger innan du går vidare till en annan övning.

Flygande rörelse – stå med ena benet på balansplattan och sträck andra benet bakåt. Luta hela överkroppen framåt. Sträck ut armarna åt sidorna. Byt sedan position på armarna och sträck dem framåt.

29 Dec 2022