Elscootern - kul alternativ till vanlig cykel

Ett kul alternativ till att cykla, det är att glida fram på en elscooter, eller en elsparkscykel som de även kallas ibland. Om du funderar på att köpa en egen, så kan du med fördel kika in på bastitest24. För det finns ju en del saker att tänka på inför ett köp av en sådan. De kostar ju ändå en del, så det gäller ju att du får rätt direkt, och inte bara köper första bästa.

Hitta rätt elscooter för dig

Du bör kolla på en del saker då du ska köpa en elscooter. Det kan vara  bra att kika på effekten, som inte bara har med hastighet att göra, utan den har även att göra med hur lätt det är att behålla hastigheten i uppförsbackar med mera. Sedan är det så att ju högre effekt det är, desto större batteri är det vilket gör att den inte behöver laddas lika ofta. 

Just batteri och räckvidd är ju även det bra att kolla på. För ju större batteri det är, desto längre sträcka kommer du på en enda uppladdning. 

Du bör även kolla vad det är för typ av broms på den samt att kolla om det finns en ABS eller inte. ABS brukar vara något som finns på de lite dyrare modellerna.

Tänk även på att det kan komma en dag då du behöver reparera den, så kolla vad reservdelarna kostar till den modell du funderar på.

14 Aug 2022