Tips - saker att göra på sportlovet

Sportlovet är en chans att ha lite skoj nu när vintern är på väg att släppa taget om oss. Barnen är lediga från skolan och det finns aktiviteter för alla åldrar i de flesta samhällen. Har du svårt att komma på saker att hitta på med barnen? Då har vi några bra tips!

Våra bästa tips

  • Kolla kommunens hemsida: Många kommuner erbjuder gratis inträde till simhallar och en del sportaktiviteter i sporthallar. Isrinkar kan vara spolade och skridskor kan finnas att låna. Kommunens hemsida kan vara en källa till mycket glädje på sportlovet.
  • Gå på bio: Många biografer har matinéer som visas på dagtid mot en mycket billig peng. Det kan kosta så lite som 5 kronor att se på en barnfilm! Kolla affischer vid din lokala biograf, eller fråga dem. 
  • Bygg snögubbar: Om det finns snö där du bor är snögubbebygge alltid kul. Om man gör det till en tävling för barnen med priser blir det ännu roligare. Snyggast, högst, tjockast, bästa näsa ... fantasin sätter gränserna!

Om du vill resa bort

En del väljer att åka på skidresa under sportlovet. För att få ner kostnaden kan man kolla efter lägenhetsbyten eller air bnb eller liknande. En elektriker i Åre kan erbjuda boende mycket billigare än vad det kostar att hyra en stuga och en målare i Vemdalen kan ha ett ledigt rum för dig och din familj. Just denna typ av boende brukar man inte behöva boka i god tid heller så det är perfekt för dig som är sent ute! 

16 Feb 2022