Även vuxna kan behöva hjälp med balansen

Friska barn som lär sig gå eller cykla behöver lite stöd i början, barn som har ett funktionshinder behöver stöd genom hela livet. Men även vuxna kan behöva lite hjälp med balansen ibland. Då är det skönt att man kan använda rollatorer som hjälp. Tänk att ett så enkelt hjälpmedel kan få stor skillnad på en människas liv och välmående? Två handtag och fyra hjul är det som avgör om man ska bli sittande hemma framför teven, eller kunna gå ut och kanske leka med sina barnbarn i en grön park. Swemed.se har ett flertal sådana i olika modeller, och de har även hjälpmedel för de barn som behöver en rullstol eller liknande. 

Saker man kan göra med barn när man inte kan träffas

Många äldre är isolerade av rädsla för coronaviruset och kan inte träffa sina barn eller barnbarn. Men man kan ju faktiskt umgås ändå, utan att vara nära varandra. Här får du tips på saker ni kan göra och fortfarande ha minst två meter mellan er.

  • Spela spel på nätet. Det finns kortspel man kan roa sig med, man kan också spela schack eller varför inte testa lite mer actionfyllda spel som CS GO?
  • Spela fotboll i parken. Ja, det går att träffas utomhus så länge man inte går nära varandra. Att sparka en boll är OK alltså. 
  • Läs för barnen. Koppla upp er via Skype, Zoom eller Messenger och läs högt ur en bok. Det är faktiskt ganska trevligt. 

Det är viktigt både för barnen och äldre att få träffas ibland, så länge det kan ske säkert. 

25 Feb 2021