Börja spara till ditt barn

Något som är rätt så bra att göra, det är att öppna upp ett sparande till ditt barn. Gärna så tidigt som möjligt. Det går att göra på olika sätt, med sparandet. Det vanligaste är att spara på ett sparkonto, men det går även att spara i fonder eller i aktier. På Crediwizz.se kan du läsa mer om just detta med att spara i aktier. 

Till en början kan du ha ett separat sparkonto tillsammans med dina egna konton, men att pengarna så att säga är öronmärkta för barnet. Du bestämmer själv då när barnet ska få tillgång till det. Ett eget konto kan barnet öppna då han eller hon är 16. Du kan dock tillsammans med den andra föräldern öppna ett konto i barnets namn. 

Spara på olika sätt

Att ha olika sparanden är bra, för dig själv så väl som för ditt barn. Du bör själv ha minst två sparanden, en för buffert, som är pengar för oväntade händelser, samt ett målsparande där du sparar till något du vill göra eller köpa.

När du ska spara till barnet, så finns det olika sparkonton, samt att det går att spara i fonder eller investera i aktier. Det är inte fel att ta ett personligt samtal med din bankman som kan berätta mer om vad det finns för olika alternativ när det gäller sparanden. Både för egen del och för ditt barns del.

Se även till att tidigt lära ditt barn att hantera pengar, det ger en god grund till en bra ekonomi!

16 Aug 2021