Cyklar för stora och små

Det där med att välja rätt cykel, det är inte alltid det lättaste. Det finns ju många olika modeller, märken och sorter. Sedan är det ju så att barn och vuxna ska inte ha samma cykel. Barncyklar bör vara i rätt storlek för barnet. Det är inget de kan växa i, om du köper en större. Samma är att de inte bör låna din cykel om de inte kan hantera den. Om du är ute efter en bra cykel, varför inte satsa på en Haibike elcykel? Just att ha en elcykel är rätt smidigt. Särskilt om du cyklar varje dag. Den ger bra extra fart i uppförsbackar och om det blåser motvind.

Ge din cykel kärlek och omtanke

Det är viktigt att ta hand om sin cykel, så att den håller som den ska. Ibland kan det vara bra att lämna in den på cykelverkstad Kungsholmen, det för att få bra cykelservice. Du kan få hjälp med att laga punktering, byta vinter/sommardäck eller få hjälp med växeljustering och mycket mer. 

Du bör även se till att ta hand om den själv. Låt inte den stå ute om du har möjlighet att ta in den. Kanske det finns ett bra cykelförråd där du bor? Eller i alla fall ett cykelställ med tak. Särskilt viktigt är det att din elcykel inte står ute året om, för det mår den inte bra av. 

Se även till att tvätta av din cykel ibland, det kan den behöva. 

17 Oct 2020