En del barn behöver glasögon

Det är vanligare än många tror med synfel hos barn, och att då få rätt hjälp så snabbt som möjligt är jätteviktigt. Om du misstänker att ditt barn ser dåligt så boka in en tid hos en optiker så snart du kan. Att se dåligt är inte roligt vare sig för barn eller för vuxna. Vi äldre använder flera olika typer av glasögon: läsglasögon, terminalglasögon eller vanliga för vardagsbruk till exempel. Barn behöver aldrig läsglasögon eller terminalglasögon. 

En annan sak vi vuxna måste tänka på är att inte stigmatisera glasögon. Om ett barn tror att glasögon är fult så kommer de att bli ledsna den dagen de själva måste ha ett par. Att då ändra sig och säga att det är fint det genomskådar barnen direkt. 

De går sönder ofta

Ja, barn har en förmåga att leka! Då går glasögon sönder och det är bara att gilla läget. För en förälder kan det ändå bli lite frustrerande att köpa glasögon en gång i månaden. Men se då till att köpa glasögon online. Kolla in https://extraoptical.se/ som säljer glasögon både till barn och vuxna. De har bra priser och det gör att det inte kommer svida lika mycket när ditt barn kommer hem med trasiga glasögon. 

Det går visserligen att tejpa dem, men inte hur många gånger som helst. Köp istället hem några par åt gången så det finns hemma om olyckan är framme. 

31 Aug 2020