Förbered dig för Vätternrundan

Kanske det är så att du är en mamma eller pappa som tycker mycket om att cykla. Ni tillsammans i familjen kanske gärna cyklar runt, men du vill ha en större utmaning på egen hand? Då kanske det kan vara kul att cykla Vätternrundan. Det är världens största cykelmotionslopp på 300 km och går runt hela sjön Vättern. Det är bra att se till att förbeda dig bra innan du cyklar detta lopp. Bland annat är det bra att se till att cykla många mil innan samt se till att ha all bra utrustning du kan tänkas behöva.

Bra förberedelser

Det brukar sägas att du ska ha en sisådär 100 mil i kroppen innan du startar Vätternrundan. Så du bör se till att cykla så mycket du kan innan. Se gärna till att lägga upp en träningsschema att göra inför loppet.

Se till att din cykel är i toppform, samt byt inte ut skor, sadel eller byxor direkt innan loppet. Dessa saker är bra om de är så att säga incyklade. Dock kan du satsa på nya cykelstrumpor. Se även till att ha bra kläder för loppet, som andas, alltså har god ventilation. Ha även med vätska i form av vatten och sportdryck.

Du bör även se till att ha med dig saker som gör att du kan fixa däcken eller laga cykeln under loppet i fall om det skulle behövas. 

Det är inte fel att även läsa en massa guider på nätet inför ett sånt här långt lopp. 

 

29 Sep 2020