Lekplats med vatten

Att barn älskar att leka med vatten, det vet de flesta föräldrar. Vem har inte satt fram vattenspridaren om sommaren för att låta barnen springa genom den eller kanske även startat vattenkrig. Att lek med vatten är populärt märks även ute i det offentliga, då det blir fler och fler lekplatser med fokus på vatten. Det antingen genom att det finns en vattenanläggning på den vanliga lekplatsen eller att det skapats en hel lekplats utifrån olika vattenlekar. 

Olika sorters vattenanläggningar

Det finns idag en mängd olika vattenanläggningar. Det finns de som kallas för spalshpad, som sprutar vatten uppifrån och ner. Det finns även spraypoint, som ger mindre vattensprut, men är en kul lekupplevelse för stora och små. 

Det är rätt smart det där att kombinera olika funktioner med olika vatteneffekter eftersom att det ger upphov till att skapa egna kul lekar. 

Fram för fler vattenlekplatser

Idag finns det ett antal vanliga lekkparker, så väl som så kallade parkleker. Att även se till att skapa fler vattenlekplatser är inte fel. På en sådan lekplats kan barnen leka fritt och med vatten och sin fantasi få flera timmars skoj. Det är ju något särskilt som händer då man tillför vatten till leken. Sedan är det även bra för att förbättra fysiska utvecklingsmöjligheter samt att det är pedagogiskt. 

Om du är intresserad av att veta mer om detta, se då till att kolla in Vortex Sverige, som kan det här med att designa lekplatser med vatten. 

12 Oct 2020