Mamma & pappa behöver också balans

Riktigt små barn behöver träna på balansen för att kunna sitta upp stadigt. När de blir äldre så är det balanscykel som gäller för att öva och ser man rent krasst på det så behöver även vi vuxna en hel del balansträning. Fast det är inte fysisk balans, utan mer av en slags balans i livet. Ett exempel är när man ska flytta - byta bostad - och koordinera det med jobb, dagis, skola, fritidsaktiviteter och allt annat som "måste" göras. Flyttstädning i Linköping är ett sätt att få mer balans, åtminstone om det är Linköping du bor i. Då tar du bort en tyngd från ena sidan av livets gungbräda och får lite mer balans i livet. 

3 saker du kan göra när barnen lagt sig

Som vuxen är det otroligt viktigt att ta vara på sin "egentid" och göra något som stärker en. Att vara mamma eller pappa är ett tungt jobb (alla småbarnsföräldrar vet vad jag menar) och det är korta stunder du kan ägna dig åt bara dig själv. Här får du tre tips på saker du kan göra när dina barn har gått och lagt sig:

  • Mys med varandra: Det finns oftast väldigt lite tid för fysisk närhet. Håll om varandra och sitt och mys i soffan. 
  • Läs en bok: Ta fram den där boken du velat läsa i evigheter. Tänk att få lägga ner boken när man vill och inte för att någon vrålar på mamma! 
  • Ta ett bad: När fick du ligga en timme i badet helt ensam senast? Passa på när barnen sover! 
17 Sep 2020