Vilken cykel ska man köpa?

Att välja cykel, det är inte alltid det lättaste, det oavsett om det är till barnen eller en själv. Det kan kännas som en djungel att hitta rätt cykel, då det finns många märken, modeller, funktioner med mera. Det finns flera bra cykelaffärer i Stockholm och det kan vara bra att besöka en av dem. Där finns det säljare som kan förklara en massa om de olika cyklarna som de har. Dessutom går det bra att provcykla med. 

Saker att tänka på då du ska köpa dig en cykel är vad du ska ha den till, hur långa sträckor du ska cykla, vilket underlag ska du cykla på samt hur ofta ska du använda den.

Köpa cykel till barn

När man ska köpa cykel till barn så är det viktigt att tänka på att man ska INTE köpa en för att barnen ska kunna "växa in i" dem. Det är viktigt att ha rätt storlek till barnet, det för att barnen ska kkunna cykla säkert. Det som är viktigast när man kikar på cykel till barn det är att barnet ska kunna ha fötterna i marken från sadelsittande läge och det ska kunna vrida styret 90 grader utan att behöva släppa taget. 

Efter det så kan man fundera på om det ska vara hand eller fotbroms eller en kombination av båda. Yngre barn bör ha fotbroms, det eftersom att de har mer utvecklade ben- än handmuskler. Sedan när de blir äldre går det satsa på handbromsade cyklar. 

10 Sep 2020